Menu

Zaalverhuur

Voor uw conferenties, seminaries, werk- of privé-evenementen biedt La Tricoterie u 4 receptiezalen en 2 buitenruimtes aan. Deze hebben een capaciteit voor 25 tot 740 gasten.

La Tricoterie heeft een zeer centrale ligging, in het hart van de gemeente Sint-Gillis (Brussel). Het wordt bediend door vele transportmiddelen: trams, metro, bussen en treinen.

Zalen met karakter in het centrum van Brussel

Voordat we een linkenfabriek werden, was er in ons gebouw een meubelfabriek, vervolgens een pastafabriek en ten slotte een schoenenfabriek. We wilden dit industriële architecturale karakter behouden door het te versterken in het kader van een warme en stedelijke renovatie.
Onze kamers zijn uitgerust met audiovisuele apparatuur. We hebben podia, bankettafels, statafels, ... geschikt voor elk type evenement:

- bruiloft
- jubileum
- privéfeest
- teamvorming
- vergadering
- colloquium
- conferentie

Sommige van onze kamers zijn toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Persoonlijke begeleiding

La Tricoterie is vooral een evenementenlocatie, die in de loop der jaren een solide ervaring heeft opgebouwd in deze sector. Het is een heel team van professionals die aan uw zijde zullen staan. Onze diensten op het gebied van evenementenorganisatie staan tot uw beschikking.

Catering, animaties, decoratie, veiligheid, mobiliteit, ... wij begeleiden u in de stappen van uw organisatie. U krijgt het advies van onze medewerkers over de uitvoering, het zitplan en de logistiek.

Wij staan tot uw dienst om ervoor te zorgen dat uw evenement vlot verloopt en voldoet aan uw wensen, met inachtneming van onze verplichtingen.

Het is dan ook een echte expertise in evenementenorganisatie die wij u ter beschikking stellen. We positioneren ons dus niet alleen als locatie, maar ook als evenementenbureau.

Uw evenement op een ethische en verantwoorde locatie

Door uw evenement in La Tricoterie te organiseren, kiest u niet alleen een originele locatie. U wordt partner van onze corporate citizenship. Een deel van de inkomsten uit uw reservering wordt gebruikt voor onze sociale, culturele en ecologische cohesie-activiteiten. En u bent degene die kiest voor welk type project deze inkomsten worden gebruikt.

Lees meer over ons sociaal engagement op deze pagina.

Bij La Tricoterie besteden we ook aandacht aan onze ecologische voetafdruk. Dit gaat van het beheer en onderhoud van onze ruimtes tot ons energieverbruik, dat grotendeels wordt gedekt door onze zonnepanelen.

Onze cateringservice werkt samen met lokale leveranciers en biedt alleen biologische en seizoensgebonden producten aan. Deze aanpak is een integraal onderdeel van de filosofie van onze plaats. Daarom accepteren wij geen externe cateringdiensten.

Aanvraag voor een gepersonaliseerde offerte

Onze prijzen en de verscheidenheid aan gerechten die in elke formule worden aangeboden zijn afhankelijk van het aantal gasten. Tegen een meerprijs is het natuurlijk mogelijk om de formules naar wens te diversifiëren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u speciale wensen zou hebben!

Prijsaanvraag Prijsaanvraag

Wij bieden u ook

een dienstverlening en advies op maat

Onze koks doen hun uiterste best om u een smakelijke en duurzame keuken aan te bieden voor uw walking dinners, banketten, lunches, cocktails... In onze zalen, buitenhuis of thuis, passen onze gastronomische formules zich aan elk type gelegenheid toe, steeds in respect voor onze filosofie en onze waarden.
Ontdek onze cateringdiensten

Referenties

We hebben al het vertrouwen van veel klanten gehad en hebben specifieke ervaring opgedaan met verschillende soorten evenementen:

  • Personeelsfeesten : SPF sociale integratie, MCI, de Haven van Brussel, UITP, BNP Paribas Fortis, AZG bevoorrading, Europees Jeugdforum, Wolvendeal vzw, Evia, Tutti Frutti, Eurofederatie van de Psychoanalyse, transitec, enz.
  • Teambuilding: Team Challenge, Havas...
  • Interne opleiding: Thy Factory (Thalys), Unizo, AIRB’NB...
  • Conferenties/seminaries: ULB, Association 21, Vorming plus citizenne, APRE, European Interagency Security Forum, Coopération Technique belge, European Environmental Bureau, ITO, ECOLO, PS, Leaders in security, Mindstep lean2life, etc.
  • TV opnames: RTBF le grand Cactus, AT-prod, Casting FRANCE 3, etc.
  • Productpresentaties: Club, UC Belgium Mindmovers, Beerproject, Valor Event, D’ieteren, etc.

Onze partners

Commission Communautaire Française
Quality Nights
Brasserie de Silly
FWB
Georges Yana Conseil
Comedien.be
Photo Gallery
Article 27
Vertige
visitbrussels Awards.
Région de Bruxelles - Capitale
BSV award
BSV
EluVictor .
Loterie Nationale
Zinne
spacehuntr
Brussels Health Safety Label